Landkrabber satte sjøbein

11 juli, 2022 av Hilde Haldorhamn

Romerike kan ikke vise til noen sjøspeidergrupper i kretsen, men det betyr ikke at de ikke har speidere som kan sette sjøbein.

2.-9. juli deltok speidere fra Kløfta 1. speidergruppe på sjøspeiderlandsleir Fjordtarm 2022. 20 landkrabber haiket med sjøspeiderne til leirområdet innerst i Bunnefjorden nærmere bestemt DNTs leirsted Breivoll i Ås kommune.

 

Alle leire har sine egne leirmerker, dette fine bildet av leirmerket Fjordtarm 2022 var det Marianne Skibakk fra Kløfta 1 som tok.

For en gruppe som deltar på sjøspeiderleir, men ikke hører til sjøspeidermiljøet, var det ikke så vanskelig å velge seg et navn på landspeiderne. Gruppa hadde laget seg et skilt for anledningen som viste hvor de tilhørte.

Tok sjøveien

Fra Ullensaker tok speiderne toget til Oslo, hvor de ble fordelt på flere av båtene som lå og ventet på dem ved bryggeanlegget i Bjørvika. For landkrabbene var dette en spennende reise mot leiren.

Foto: Helen Bredal

Speiderarmadaen ble ledet an av Havbraat og skuta hadde seilt sammen med 26 andre speiderbåter inn til Oslo i en armada.

I Oslo ble de møtt med høylytt hilsener fra mange av båtene som lå til kai i Oslo.

Foto: Helen Bredal

 

Speiderne fra Kløfta endtret skutene i Oslo og fikk en fin seilas inn mot Breivoll.

Foto: Helen Bredal

Varierende aktiviteter

Midtveis i uka har speiderne allerede opplevd masse og deltatt på mange forskjellige aktiviteter. Haik, leirbål, bading, volleyballturnering, pionering, øksekasting og mange flere spennende aktiviteter.

Mens vi besøker leiren er det full aktivitet ved volleyballnettet, som brukes som tørkestativ for vått tøy når det ikke er spill på banen.

Lagde leirfres

Vi lagde en oppgave som speiderne kan holde på med når de har fritid, og den ble straks kopiert av de andre gruppene på leiren

Aktiviteten kalte de Leirfres og har mange oppgaver som må gjennomføres for at speiderne skal få signatur av en leder og godkjent oppgaven.

Saga Hillevik fikk Helene til å signere flere av oppgavene hun hadde gjennomført.

Foto: Hilde Haldorhamn

Leirfres er gøy sier Saga, og noe av det morsomste var å krabbe til kiosken og bære en rover.

Aktivitet som øksekasting var en av mange ting speiderne kunne holde på med. Foto: Helene Bredal

Fuktige soveposer og vått badetøy fikk luftet seg på inngangsportalen. Foto: Hilde Haldorhamn

Det var god stemning under leirbålet. Foto: Helene Bredal

Helene Bredal koste seg på sjøspeiderleir, her sammen med kollega Lykke Juler. Foto; Hilde Haldorhamn