Venner på tur – en minileir for de minste

5 juli, 2022 av Hilde Haldorhamn

Etter to spesielle år var det endelig tid for sommerens største eventyr, Speiderleir. Bevere- og småspeidere fra Romerike fikk endelig vært sammen igjen, som venner på tur. 1-4 klassingene samlet seg på legendariske Ingelsrud i Eidskog 10.-12. juni.

Stort og smått var 220 speidere, ledere og noen utskremte foreldre på plass for å oppleve fantastisk friluftsliv i naturskjønne omgivelser. Barnelatter, lek i knehøye sommerenger, rotete lavvoer og egen hengekøyepark fylte området. I løpet av helgen var det mange aktiviteter og opplevelser for de unge speiderne. Fisking, klatring, kanopadling, spikking av gryteunderlag og ikke minst lørdagens høydepunkt; leirbål med sang og moro.

Det har vært en helg fylt av latter, lek og inntrykk. Nye venner og gamle venner. Noen fikk sin første fisk noensinne, andre lærte hvordan vinden fort kan påvirke en kano til en bløt affære. Været var også slik det pleier å være på leir, uberegnelig med alt fra stekende sol til kraftige vindkast og korte regnskurer. Men det tok speiderne på strak arm. Alltid beredt!

Å endelig få være så mange venner på tur igjen satte speiderbarna stor pris på, og det var en gjeng fornøyde og slitne barn som møtte sine foresatte etter nedrigging av leiren. Selvsagt akkurat da himmelen åpnet seg.

Norges Speiderforbund arrangerte forbundets landsleir på Ingelsrud i 1993, med 11.300 deltagere fra hele landet, og var i forbundets eie fra 1994 til 2012. Årets småspeiderleir var første gang speideren var tilbake til dette minneverdige stedet hvor tusentalls av frivillige timer har blitt lagt ned og gitt så mange opplevelser for så mange barn og unge.

Foto og Drone : Privat

Tekst : Bernt Nor / Skedsmo speidergruppe